5η στην Ευρώπη στο διαγωνισμό εικονικής δίκης διεθνούς δικαίου “Telders” ομάδα του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Share:

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου για την εξαιρετική εμφάνιση και την 5η θέση στην πρώτη συμμετοχή της στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό εικονικής δίκης διεθνούς δικαίου Telders Moot Court, ανάμεσα σε 27 ομάδες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στη Χάγη της Ολλανδίας και ο τελικός στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (29 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2024).

Την ομάδα αποτελούσαν η τριτοετής φοιτήτρια Ειρήνη Ερωτοκρίτου, η οποία κατετάγη επίσης 6η στη συνολική κατάταξη των αγορητών/τριών, η δευτεροετής φοιτήτρια Νικολέτα Τσαουσέλλη και ο δευτεροετής φοιτητής Αλέξανδρος Φιλιππίδης.

Η ομάδα κατέλαβε την 7η θέση στην κατάταξη για την πλευρά του προσφεύγοντος κράτους και την 8η θέση για την πλευρά του εναγόμενου κράτους.

Την ομάδα προετοίμασαν η δικηγόρος Ελένη Γερασούδη και ο Δρ Διεθνούς Δικαίου Νικόλας Ιωαννίδης, υπό τη γενική ευθύνη και εποπτεία του Αναπληρωτή Καθηγητή Αριστοτέλη Κωνσταντινίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous Article

Δημόσια διάλεξη Καθηγητή Edward I. Αltman στο ΠΚ

Next Article

Φοιτητής/Αθλητής -Δυο έννοιες με το βλέμμα στο μέλλον!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *