Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στηρίζει τα όνειρα των αποφοίτων του

Share:

Στις Τελετές Αποφοίτησης θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Υπουργοί

 Λίγες μόνο μέρες απομένουν για τη μεγάλη γιορτή των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Στις φετινές Τελετές Αποφοίτησης θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Υπουργοί της Κυβέρνησης.  Η παρουσία των ανώτατων κρατικών αξιωματούχων ενισχύει το κύρος του Ανώτατου Ακαδημαϊκού Ιδρύματος και επισημαίνει τη σημασία που αποδίδει η Πολιτεία στην ανώτατη εκπαίδευση, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τον κρίσιμο ρόλο του στην έρευνα και την ανάπτυξη της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην Τελετή Αποφοίτησης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής, την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, απονέμοντας τα θεσμοθετημένα βραβεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και τρία βραβεία σε άριστους/ες φοιτητές/τριες προπτυχιακού επιπέδου από μεγάλους δωρητές και ευεργέτες που συμβάλλουν στην ανέγερση κτηριακών εγκαταστάσεων στην Πανεπιστημιούπολη.  Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα τιμήσει με την παρουσία της την Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, όπου θα χαιρετήσει και θα απονείμει τα βραβεία στους/στις αριστεύσαντες/σασες φοιτητές/τριες.

Την έναρξη των φετινών Τελετών Αποφοίτησης, σηματοδοτεί η Ιατρική Σχολή στις 17 Ιουνίου 2024, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, κ. Μιχάλη Δαμιανού, όπου θα απονεμηθούν τα πτυχία σε 35 νέους γιατρούς, οι οποίοι θα αναγνώσουν και τον όρκο του Ιπποκράτη. Ο κ. Δαμιανός θα χαιρετίσει την εκδήλωση και θα απονείμει τα βραβεία στους/στις αριστεύσαντες/σασες φοιτητές/τριες τόσο της Ιατρικής Σχολής όσο και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών την ίδια μέρα.

Την Πέμπτη, 20 Ιουνίου, στην Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ Μαρία Παναγιώτου, θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, ενώ ακολούθως θα απονείμει τα βραβεία στους/στις αριστεύσαντες/σασες φοιτητές/τριες. Τη σκυτάλη των Τελετών ολοκληρώνουν την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, η Πολυτεχνική Σχολή και η Φιλοσοφική Σχολή, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Κόμπου, ο οποίος επίσης θα χαιρετήσει τους αποφοίτους και θα απονείμει βραβεία.

Όλες οι Τελετές Αποφοίτησης (17-21.6.24 – 20:00) θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, στην Πανεπιστημιούπολη. Κατά τη διάρκειά τους, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Τάσος Αναστασίου, ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και οι αριστεύσαντες/ασες προπτυχιακοί/κές και μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες. Θα απονεμηθούν επίσης τα Βραβεία Ποιοτικής Διδασκαλίας και Ερευνητικής Αριστείας. Το κοινό καλείται να προσέλθει μέχρι τις 7:15 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.ucy.ac.cy/graduation ή να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων στα τηλέφωνα 22894331/347, υπεύθυνο για την οργάνωση όλων των Τελετών. Επιπλέον, σημειώνεται ότι θα δοθεί η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν τις Τελετές Αποφοίτησης και διαδικτυακά στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.youtube.com/@UcyAcCy

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous Article

Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου συζητήσαμε για το περιβάλλον

Next Article

QS World University Rankings 2025: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην 389η θέση.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *