Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου «Συζητάμε για το περιβάλλον»

Share:

Πρόσκληση συμμετοχής σε διεπιστημονική περιβαλλοντική ημερίδα

Με στόχο την ουσιαστική παρέμβαση και ειλικρινή συζήτηση για το περιβάλλον, το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει σε περιβαλλοντική διεπιστημονική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου 2024, στις 9:00 με 15:30, στην αίθουσα διαλέξεων Β108, στο κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, 2109, Αγλαντζιά).

Η ημερίδα με γενικότερο τίτλο «Συζητάμε για το περιβάλλον», στόχο έχει την ανάδειξη και στοχαστική συζήτηση περιβαλλοντικών θεμάτων, τιμώντας έτσι την ημέρα περιβάλλοντος που γιορτάζεται διεθνώς στις 5 Ιουνίου 2024. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται η πορεία προς την κλιματικά ουδέτερη Κύπρο και η πρόκληση της διακυβέρνησης με συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως οι περιπτώσεις Ιδαλίου, Ακάμα και Ακρωτηρίου. Θα αναδειχθούν επίσης τα θέματα της βιώσιμης κινητικότητας και των τεχνολογικών, της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία, ενώ το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με μία ευρύτερη καταληκτική συζήτηση για το περιβάλλον.

Η ημερίδα «Συζητάμε για το Περιβάλλον» περιλαμβάνεται στις πρώτες δράσεις της Διεπιστημονικής Επιτροπής για Περιβαλλοντικά Θέματα του Πανεπιστημίου Κύπρου με επιδίωξη τον ανοικτό διάλογο, τον προβληματισμό και την επίδραση σε θέματα σχεδιασμού και εφαρμογής περιβαλλοντικής πολιτικής.

Το συνέδριο είναι ανοικτό για το κοινό. Με το τέλος των τοποθετήσεων σε κάθε ενότητα θα ακολουθεί ανοικτή συζήτηση με τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες.

Το κοινό που ενδιαφέρεται να παραστεί μπορεί να δηλώσει τη συμμετοχή του μέσω του συνδέσμου www.ucy.ac.cy/ucyevents μέχρι τις 3 Ιουνίου 2024.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και η πρόσκληση στο σύνδεσμο: https://bit.ly/3ykpoKF

Περισσότερες πληροφορίες: 22894347.

 

 

Previous Article

Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο: Διάλεξη με θέμα

Next Article

Επιτυχής η διοργάνωση της ένατης διάλεξης στο Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Λάρνακα: «Η δράση του 226 Τ.Π. στη Λάρνακα και στο Παλαίκυθρο Ιούλιος-Αύγουστος 1974»

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *