«Καλοκαιρινές Ακαδημίες 2024» του Πανεπιστημίου Κύπρου

Share:

Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών, το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει και φέτος, από τις 1-5 Ιουλίου 2024, Καλοκαιρινές Ακαδημίες για μαθητές/ριες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τα επιστημονικά πεδία που τους/τις ενδιαφέρουν, να γνωρίσουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και να πάρουν μια γεύση από τη φοιτητική ζωή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, εργαστήρια, πειράματα, συζητήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, χρήση του Αθλητικού Κέντρου, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ελεύθερο χρόνο για κοινωνικοποίηση, κ.ά. Η διδασκαλία θα γίνεται στα Ελληνικά. Με τη λήξη του προγράμματος θα παρέχεται στους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες πιστοποιητικό φοίτησης.

Στις Καλοκαιρινές Ακαδημίες μπορούν να συμμετέχουν μαθητές/ριες Λυκείου και Τεχνικών Σχολών, καθώς και μαθητές/ριες που μέχρι τον Ιούλιο 2024 θα έχουν συμπληρώσει την Γ’ Γυμνασίου. Επειδή οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες, θα δοθεί προτεραιότητα κατά σειρά: (α) σε παιδιά που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά στις Καλοκαιρινές Ακαδημίες, (β) με βάση το έτος γέννησης (μόνο το έτος), στα μεγαλύτερα παιδιά, και (γ) με βάση την ημερομηνία/ώρα υποβολής της αίτησης.

Όσον αφορά στη διαμονή, υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας περιορισμένου αριθμού ατόμων στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Κύπρου. Προτεραιότητα για διαμονή θα δοθεί σε μαθητές/ριες που διαμένουν εκτός της ευρύτερης Λευκωσίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των Καλοκαιρινών Ακαδημιών, τις ημερομηνίες και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ανακοινωθούν προσεχώς στην ιστοσελίδα των Καλοκαιρινών Ακαδημιών https://www.ucy.ac.cy/summeracademies. Στην ιστοσελίδα είναι αναρτημένες, επίσης, πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή, τη σίτιση και προηγούμενες διοργανώσεις.

 

 

Previous Article

Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης  και Αποφοίτων

Next Article

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *