25ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου

Share:

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ και το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου συμπληρώνουν φέτος 25 χρόνια ουσιαστικής και ποιοτικής παρέμβασης στα πολιτισμικά δρώμενα του τόπου. Ένα πανθαύμαστο ταξίδι στα νερά της τέχνης και της δημιουργίας.

Το Πολιτιστικό Κέντρο και το Θ.Ε.ΠΑ.Κ. γιορτάζουν, ωστόσο, χωρίς τον εμπνευστή και ιδρυτή τους, τον Μιχάλη Πιερή ο οποίος με την ορμή και την πράξη του δημιουργικού του βίου διαμόρφωσε τον τρόπο με τον οποίο το πρώτο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κύπρου δημιουργεί πολιτισμό ως αναπόσπαστο μέρος της παιδείας που προσφέρει.

Ο Μιχάλης Πιερής με το Θεατρικό Εργαστήρι του έφερε το 1997 τη ζωή και τη νεανική ενέργεια στην κάποτε υποβαθμισμένη περιοχή του Αγίου Κασσιανού στην Παλιά Λευκωσία, και με τη διεθνούς εμβέλειας προσωπικότητά του κατάφερε να αναδείξει το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου και τις δράσεις του σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο.

Το 25ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου, που διοργανώνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο –το οποίο μετά από απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου φέρει πλέον το όνομα του Μιχάλη Πιερή–, αφιερώνεται στη μνήμη του.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου: www.ucy.ac.cy και στο: https://anyflip.com/mlhb/oqsi/

Εισιτήρια: κανονικό €10, φοιτητικό/μειωμένο €5. Εισιτήριο διαρκείας για όλες τις παραστάσεις Ιουνίου–Ιουλίου: €40.

Για πληροφορίες και κρατήσεις:

τηλ. 22894531-2

Email: culture@ucy.ac.cy | FB: https://www.facebook.com/ucyculturalcentre/

Previous Article

Γραφείο Εκδόσεων

Next Article

Περιοδικό ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.