Θεσμοθέτηση συνεργασίας ανάμεσα στο  Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Θέατρο ΑντίΛογος

Share:

Με κοινό στόχο την ανάπτυξη και τη διάδοση του πολιτισμού

 Με στόχο να συνεργαστούν στενά με βασικούς πυρήνες τον πολιτισμό, τις τέχνες και την ανάπτυξη του δημόσιου διαλόγου μέσα από τη θεατρική τέχνη, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Θέατρο ΑντίΛογος υπέγραψαν την Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, Μνημόνιο Συνεργασίας. Το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και εκ μέρους του Θεάτρου ΑντίΛογος ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, κος Νεοκλής Νεοκλέους.

Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους του Θεάτρου ΑντίΛογος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας αυτής αφού, όπως ανέφερε, δεν είναι σύνηθες φαινόμενο η υπογραφή Μνημονίων με πολιτιστικούς φορείς του τόπου.  Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, συνέχισε ο κύριος Χριστοφίδης, ως δημόσιο ίδρυμα, έχει ευθύνη να θέτει ως προτεραιότητα τα θέματα του πολιτισμού, καταλήγοντας ότι ένας λαός με υψηλό πολιτιστικό κριτήριο δεν ξεγελιέται εύκολα.

Με τη σειρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου ΑντίΛογος, κος Νεοκλής Νεοκλέους, ευχαρίστησε θερμά το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη φιλοξενία, σημειώνοντας ότι η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί σημαντική στιγμή και μεγάλη τιμή.  Το Θέατρο ΑντίΛογος, ανέφερε ο κύριος Νεοκλέους, θα ανταποκριθεί στις πρόνοιες του Μνημονίου αλλά και σε ο,τιδήποτε άλλο χρειαστεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού, ως κέντρο γνώσης και ανάπτυξης της κριτικής σκέψης, οφείλει να υποστηρίζεται από πολιτιστικούς φορείς με στόχο, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ της τέχνης του θεάτρου και της επιστημονικής κοινότητας.

Περισσότερες πληροφορίες: Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου, τηλ. 22894299 , Ηλεκτρ. Ταχυδρ. stelmar@ucy.ac.cy

 

 

Previous Article

Θεμελιώθηκε το κτήριο Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας “Νίκος Κ. Σιακόλας”

Next Article

Τελετή λήξης στο Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.